In november en december krijgt elk Nederlands huishouden met een klein verbruik aansluiting 2 keer €190,- energiecompensatie van de Rijksoverheid. Veel mensen hebben aangegeven dit geld graag door te geven aan een goed doel, omdat zij denken dat iemand anders het meer nodig heeft. 

Op deze website kan je een overzicht vinden van Groningse initiatieven en organisaties die allemaal op hun eigen manier mensen met een laag inkomen helpen. Kies je initiatief uit, klik op de blauwe pijl, en je wordt automatisch doorverwezen naar de donatie pagina.

Kledingbank de Zeecontainer

Kledingbank De Zeecontainer is een stichting die kleding inzamelt en deze kosteloos beschikbaar stelt aan mensen met een laag inkomen uit de gemeente Groningen. Daarnaast kunnen mensen die zich bij ons hebben aangemeld ook schoenen, speelgoed en klein huishoudelijke spullen bij ons krijgen.

knop_ik_geef_hem_door


Stichting Lutje Geluk

Stichting Lutje Geluk organiseert uitjes voor gezinnen uit de provincie Groningen die dat zelf (even) niet kunnen betalen. Zij kiezen het uitje zelf en kunnen zo een dagje zorgeloos herinneringen maken. We werken vanuit vertrouwen. Daarnaast organiseren we elk jaar een cadeautjesactie in december.

knop_ik_geef_hem_door


Weggeefwinkel Vinkhuizen

Gea’s Weggeefwinkel Vinkhuizen is een kringloopwinkel waar alles gratis is. Deze weggeefwinkel is opgezet voor mensen in armoede en iedereen die onze hulp kan gebruiken is welkom. Met donaties willen graag nieuw ondergoed inkopen om aan te kunnen bieden aan jong en oud en verder is het ook erg belangrijk om dagelijkse verzorgingsproducten als tandpasta, shampoo en zeep aan te vullen.

knop_ik_geef_hem_door

Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Wij betalen de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen:

knop_ik_geef_hem_door


Kledingbank Maxima

De Stichting Kledingbank Maxima Groningen is er voor alle klanten van de Voedselbank ; een modezaak zonder kassa voor dames , heren en kinderkleding.

knop_ik_geef_hem_door

Stichting De Oude Bieb

Door het extra openstellen van huiskamer willen we bereiken dat de meest kwetsbare wijkbewoners vaker terecht kunnen in onze warme en gezellige huiskamer. Daar kunnen ze genieten van een gratis kopje koffie/thee en vinden ze een luisterend oor. Bovendien hoeven ze op dat moment de verwarming thuis niet aan te doen(als ze dat al doen). 2. Verder willen we bereiken dat deze groep in ieder geval 1 keer per week een gezonde warme maaltijd krijgt. De mensen die het extra zwaar hebben willen we voorzien van een voedselpakket, waardoor ze een klein beetje lucht hebben in hun boodschappen budget. 3. Daarnaast willen we op een speelse wijze informatie geven over hoe je kunt besparen op energiekosten. Hiervoor willen we een Bespaar Bingo ontwikkelen en organiseren.

knop_ik_geef_hem_door

Stichting Ik trakteer

Stichting Ik trakteer zet zich in voor iedereen in Groningen en omstreken die leeft onder de armoedegrens. Met de donaties maken wij kind kerstpakketten die we gaan vullen met drinken, lekkers, spelletjes of knutselspullen 

knop_ik_geef_hem_door

Stichting Quiet Community Groningen

Het is niet altijd zichtbaar, maar armoede is overal. Quiet Groningen verbindt mensen in armoede (Members), bedrijven (Sponsoren) en particulieren (Supporters) in de regio. Samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Wij geloven dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als we zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet. Dat geeft eigenwaarde en daardoor kracht om te leven in plaats van te óverleven. Lokale sponsoren worden geworven om onze members via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: denk aan een tweedehands fiets, een keertje uit eten, theaterkaartjes of een knipbeurt. Daarnaast wil Quiet mensen in armoedesituaties de kans geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger: goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.

knop_ik_geef_hem_door

Leger des Heils Groningen

Het Leger des Heils strijdt tegen alles wat het leven en de persoon kapot maakt. Lees hoe we met uw hulp de samenleving helpen en verbeteren. Gericht Op Zingeving. Samenhangend. Vasthoudend. Laagdrempelig. Services: Opvang, Opvoedouders, Daklozen hulp, Eenzaamheid.

knop_ik_geef_hem_door

En…

Ben je betrokken bij een Gronings initiatief die op deze website ontbreekt maar die eigenlijk niet zou mogen ontbreken? Geef dan via onderstaande link contactgegevens en extra informatie door en dan nemen wij contact met je op!

Geef hem door in de media


 

Over geefhemdoor.nl

Geefhemdoor.nl is een initiatief van de Groningse gemeenteraad en verschillende maatschappelijke organisaties in de gemeente Groningen. Het is ons doel om een golf van solidariteit in Groningen aan te wakkeren en mensen te helpen om te bepalen aan welk goed doel zij (een deel) van hun €380,- willen doneren. 

Contact:
Joren van Veen (Joren.vanveen@raadgroningen.nl 06-23639034)
Jalt de Haan (Jalt.dehaan@raadgroningen.nl 06-11991299)

Deze actie loopt van 1 december tot 25 januari.